Vind een verhuisbedrijf bij jou in de buurt!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuizen

Ga je binnenkort verhuizen? Voor veel mensen is een verhuizing een stressvolle gebeurtenis. Je wilt natuurlijk niets vergeten en je adres doorgeven aan alle belangrijke instanties en abonnementen. Bovendien kost het inpakken veel tijd, terwijl je ook gewoon moet werken of voor je kinderen moet zorgen. Wil je stressvrij verhuizen?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes van verhuisbedrijven: vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!

Op deze pagina lees je meer over verhuizen. Je krijgt een indruk van de kosten en leest waar je rekening mee moet houden. Ook vind je wat er op jouw verhuizen checklist niet mag ontbreken!

Wat kost verhuizen?

De kosten voor verhuizen zijn heel erg afhankelijk van de taken die je uitbesteed en het formaat van je verhuizing. Een grote verhuizing waarbij je de hulp inschakelt van 1 verhuizer en een verhuiswagen van 50 m³ huurt, kost ongeveer €65,- tot €75,- per uur. Gemiddeld kost het inzetten van vakmannen ongeveer €700,- tot €800,- totaal. Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal vakmannen dat je inhuurt.

Let op dat je ook voorrijkosten betaalt! Deze verschillen per bedrijf maar liggen gemiddeld tussen de €45,- tot €60,-.

Kosten verhuizen 2024

Service Verhuiskosten
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer €55,- tot €65,- per uur
Verhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer €65,- tot €75,- per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement €700,- tot €800,-
Verhuizing naar twee-onder-een-kap €700,- tot €800,-
Verhuizing naar vrijstaande woning €700,- tot €800,-
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen €45,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde verhuiskosten. Prijsoverzichten op maat ontvangen? Gratis offertes vergelijken!

Verhuizen: wat regelen?

Je gaat verhuizen, waaraan moet je denken? Het eerste wat we je aanraden is het regelen van een verhuizer en het vaststellen van de verhuisdatum. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en welke hulp je kunt verwachten. Hier kun je met je rest van je planning op in spelen.

En dan?

De volgende stap is overzichtelijk maken wat je allemaal moet doen. Denk aan het wijzigen van abonnementen, het doorgeven van adreswijzigingen en natuurlijk het inpakken van je inboedel. Het is slim om op tijd te beginnen met deze voorbereidingen, zodat jouw verhuisdag zo veel mogelijk zonder stress verloopt.

Dit regel je voor of tijdens je verhuizing:

verhuizen

Verhuis checklist

Als je gaat verhuizen komt er waarschijnlijk veel op je af: wat moet je precies regelen? We raden je aan om een verhuizen checklist op te zoeken en een checklist voor jezelf te maken. Op die manier heb je direct overzichtelijk wat er allemaal moet gebeuren en wanneer dit moet gebeuren.

Verhuizen checklist: hieronder staan een aantal dingen die niet op jouw checklist mogen ontbreken.

Drie maanden van tevoren
Begin met het plannen van je verhuisdag. Zoek een verhuisbedrijf en regel een verhuiswagen. Ook is het slim om alvast te bekijken wanneer jij je huur van je huidige (huur)woning op kan zeggen. Zo voorkom je dat je onnodig lang dubbele lasten hebt. Je kunt ook alvast voorzichtig beginnen met inpakken. Haal dozen en ander materiaal in huis en selecteer alles wat je niet mee wilt nemen en wat je wel mee wilt nemen. Kijk ook wat je nodig hebt tijdens de verhuizing: vraag je parkeervergunning alvast aan!

Een maand van tevoren
De verhuizing komt dichterbij! Regel hulp van familie of vrienden en begin nu echt met alles inpakken. Zo ben je op je verhuisdag klaar en ervaar je zo min mogelijk stress. Regel gas, water en licht in je nieuwe woning en sluit het af in je oude huis. Sluit ook alvast een internet- en tv-abonnement af voor in je nieuwe woning.

Na de verhuizing
Nu moet je alle verhuisdozen uitpakken en inruimen. Controleer je inboedel op verhuisschade en meld dit eventueel bij de aansprakelijke partij. Meld je aan in je nieuwe gemeente en verstuur een adreswijziging naar familie en vrienden. Veel instanties krijgen automatisch een adreswijziging als jij je inschrijft bij de nieuwe gemeente, maar het is slim om zelf je huisarts, de tandarts en bank in te lichten.

Verhuisbedrijf inschakelen?

Vergelijk snel gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de verhuiskosten.

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen?

Het inschakelen van vakmannen heeft zeker belangrijke voordelen. Allereerst nemen de vakmannen jou heel veel werk en stress uit handen. Door je inboedel te laten verhuizen door vakmannen, bespaar jij jezelf veel energie en zelfs spierpijn. Je hoeft immers niet met zware meubelstukken of verhuisdozen te tillen! Daarnaast is het een belangrijk voordeel dat je inboedel op de verhuisdag verzekerd is tegen schade.

De grootste voordelen op een rij:

 • De verhuizing loopt zoveel mogelijk zonder stress en problemen.
 • Je krijgt een professioneel advies van een vakman.
 • De inboedel is tijdens de verhuisdag verzekerd tegen schade.
 • Een verhuizer heeft geschikt vervoer om jou inboedel in één keer te vervoeren.

Verhuisdiensten: zonder stress verhuizen!

Als je een verhuisbedrijf inschakelt voor je verhuizing, dan kies je zelf van welke verhuisdiensten jij gebruik wilt maken. Verhuizers bieden onder meer deze verhuisdiensten aan:

 • Meubeltransport: de verhuizer helpt met het inladen en uitladen van je inboedel en vervoert deze met een geschikte verhuiswagen naar het nieuwe adres.
 • Meubelopslag: kun je niet alle inboedel meeverhuizen? Verhuisbedrijven bieden ook meubelopslag aan waar jouw inboedel warm, droog en veilig opgeslagen staat.
 • Wasmachine verhuizen: de verhuizers tillen de wasmachine van zijn oude plek naar de nieuwe, ook als deze boven op zolder is.
 • Meubels verhuizen: zie je het niet zitten om zelf alle zware meubels te demonteren en monteren en te vervoeren? De verhuizers doen dit voor je. Zo bespaar jij heel veel tijd.
 • Piano verhuizen: het verhuizen van een piano vereist veel zorg en aandacht. Zonder professionele verhuizers is het verhuizen van een piano vrijwel niet te doen.

verhuizen verhuisbedrijf

Soorten verhuizingen

Of je nu gaat verhuizen binnen Europa of vertrekt naar een andere locatie: bij elke verhuizing komt de hulp van ervaren verhuizers enorm goed van pas. Gaat het om een bedrijfsverhuizing? Ook dan is de inzet van een ervaren verhuisbedrijf cruciaal. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten verhuizingen.

Wil jij nu ook een verhuisbedrijf inhuren voor jouw verhuizing? Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Particuliere verhuizingen

Particuliere verhuizingen komen regelmatig voor. Veel mensen denken dat de inzet van verhuisbedrijven niet nodig is bij particuliere verhuizingen: maar juist dan is de inzet van vakmannen heel waardevol!

Onder particuliere verhuizingen valt ook de seniorenverhuizing. Verhuizers gaan hier heel goed mee om: zij zijn op de hoogte van de regels van het verzorgingstehuis en zorgen ervoor dat de seniorenverhuizing zoveel mogelijk zonder stress verloopt. Ze houden bijvoorbeeld ook rekening met de indeling van het meubilair in de nieuwe woning: hiermee bootsen zij de oude woning zoveel mogelijk na.

Wil je verhuizen naar een andere gemeente? Ook dan helpen verhuisbedrijven je met je voorbereiding. Een verhuizer kan je eventueel ook advies geven zodat je precies weet wat je allemaal moet regelen.


Verhuishacks die je moet weten!

Let op, de video is in het Engels


Bedrijfsverhuizingen

Een bedrijfsverhuizing vereist een goede planning. Het gaat hier vaak om verschillende werkplekken of grote machines die verhuisd moeten worden. Het verhuisbedrijf werkt samen met één van de medewerkers van het bedrijf, zodat beide partijen weten waar ze aan toe zijn. Het is ook mogelijk om de bedrijfsverhuizing in het weekend uit te voeren. Op die manier voorkom je stilstand van je bedrijf, doordat medewerkers doordeweeks gewoon door kunnen werken.

Internationale verhuizing

Bij een internationale verhuizing komt nog meer kijken. Of je nu gaat verhuizen binnen Europa of nog verder weg verhuist: laat je helpen door ervaren verhuizers. Zij verhuizen je inboedel naar je nieuwe woning of werken samen met een internationaal verhuisbedrijf. Na het overvliegen of verschepen van je inboedel neemt het internationale verhuisbedrijf het over. Zij verhuizen dan de inboedel naar je nieuwe woning.

Wat doet een verhuisbedrijf bij een internationale verhuizing?

Behalve het vervoeren en verschepen van de inboedel zorgen de verhuizers ook voor de juiste papieren. Zo kan jij je richten op de internationale verhuizing en zorgen de verhuizers ervoor dat alles soepel verloopt.

Snel en zorgeloos verhuizen? Schakel een verhuizer in!

Vind eenvoudig en snel de verhuizer met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Goedkoop verhuizen?

Goedkoop verhuizen is zeker een optie. Er zijn namelijk verschillende manieren om op de kosten te besparen. Kies voor een verhuizer in de buurt en pak zelf je inboedel in. Zo houd je de kosten laag!

Zo bespaar jij op de kosten van je verhuizing:

 • Kies één verhuisdienst en pak zelf je spullen in. Zo profiteer je toch van een persoonlijk en professioneel advies.
 • Kies voor een verhuizer bij jou in de buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.
 • Ontvang gratis offertes van meerdere verhuizers en kies voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je al snel tot wel 40% op de kosten!

Tips voor verhuizen

Hieronder staan een paar handige tips voor iedereen die binnenkort gaat verhuizen:

 • Label je dozen duidelijk en geef direct aan in welke ruimte ze straks komen te staan. De verhuizers zetten ze direct goed, zodat jij ze alleen nog uit hoeft te pakken.
 • Meubels demonteren? Bewaar de gebruikte gereedschappen en de schroeven bij elkaar en plak deze eventueel aan het gedemonteerde meubelstuk vast. Zo kun je in je nieuwe woning direct beginnen met monteren.
 • Gebruik voldoende vulmateriaal, zodat spullen niet kunnen verschuiven in de dozen. Gebruik hiervoor eventueel kussens of dekentjes, zodat je het gewicht in de dozen goed verdeeld.

verhuizen verhuizer

Verhuizen? Vergelijk gratis offertes!

Ga jij binnenkort verhuizen en wil je graag de hulp van een vakman? Hiermee verloopt jouw verhuisdag zonder zorgen en weet je zeker dat je inboedel veilig overkomt. Op zoek naar een verhuisfirma?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van meerdere verhuizers in je regio. Vergelijk de offertes en kies zo voor het verhuisbedrijf met het beste aanbod. Op die manier bespaar je gemakkelijk tot 40% op de kosten. En geen zorgen, want de aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!