Piano laten verhuizen? Gratis offertes!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Piano verhuizen

Een piano verhuizen is een zware klus, die je best uitbesteedt aan een vakman. Dit bespaart jou veel tijd, energie en spierpijn! Bovendien is het instrument goed verzekerd tijdens het vervoer. Ontstaat er toch schade? Dan wordt dit vergoed! Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in jouw regio. Vergelijk en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

Benieuwd hoe vakmannen een piano precies verhuizen? Lees dan verder. We geven je de grootste voordelen van het inhuren van een verhuisbedrijf maar je krijgt ook praktische tips als je liever zelf aan de slag wilt!

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen?

Bij het verhuizen van je piano is het een heel goed idee om een verhuisbedrijf in te schakelen: ook als jij de rest van je verhuizing gewoon zelf organiseert.

Waarom?

Een piano is een kostbaar instrument. De waarde ligt al snel gemiddeld tussen de €5.000,- tot zelfs €12.000,-! Logisch dus dat je tijdens het vervoer schade wilt voorkomen. Als je een verhuisbedrijf inhuurt weet je zeker dat her heel zorgvuldig met het instrument wordt omgegaan.

Bovendien is de piano verzekerd tegen schade!

Als je het instrument zelf vervoert dan heb je deze verhuisverzekering niet. Een andere belangrijke reden om je piano te laten verhuizen door een vakman, is omdat het instrument al snel 200 tot 300 kilo weegt. Door dit gewicht en het grote formaat is het heel moeilijk om een piano te verplaatsen. Vakmannen beschikken over de juiste middelen en technieken om dit toch te kunnen doen. Op zoek naar een verhuisbedrijf? Vergelijk offertes en bespaar!

De grootste voordelen op een rij:

 • Je piano is tijdens het vervoer verzekerd tegen schade.
 • Je krijgt zelf geen spierpijn of zelfs blessures door een verkeerde til-techniek.
 • Het vermindert ook het risico op beschadigingen in huis, zoals krassen in de muur of gaten in de deuren.

Piano verhuizen

Piano verhuizen: kosten 2024

Wat kost een piano verhuizen? Gemiddeld rond de €200,- tot €350,-. Maar houd er rekening mee dat deze prijs afhankelijk is van jouw situatie. De kosten voor het verhuizen van de piano zijn namelijk onder meer afhankelijk van:

 • De af te leggen afstand
 • De afmetingen van je piano
 • Het aantal verhuizers dat nodig is
 • De eventuele huur van een verhuislift

Bij de genoemde prijs zit de huur van een verhuiswagen inbegrepen. Maar houd er rekening dat de kosten per elke 5 extra kilometers rond de €10,- liggen. Hoe verder weg je nieuwe woning, des te hoger de kosten.

Het is slim om een verhuisverzekering af te sluiten als je een piano gaat vervoeren. Zo weet je zeker dat eventuele schade grotendeels vergoed wordt. De verzekering verschilt per bedrijf, dus neem de voorwaarden goed door!

Hoe piano verhuizen?

Benieuwd hoe de verhuizers jouw piano verplaatsen? Allereerst pakken ze het instrument heel goed in met dekens en eventueel ander inpakmateriaal. Ter bescherming van de piano zelf maar ook om de muren en deuren in huis te beschermen tegen krassen. De verhuizers zijn altijd met z’n tweeën. Samen tillen ze het instrument op, net hoog genoeg zodat ze er een karretje met wielen onder kunnen plaatsen. Dit maakt het verplaatsen al een stuk gemakkelijker!

Verhuizers inhuren voor het verhuizen van je piano?

Vind snel en gemakkelijk erkende verhuizers in jouw regio en bespaar tot 40%!

Piano in verhuiswagen plaatsen

Met behulp van het karretje verplaatsen ze de piano naar buiten, richting de verhuiswagen. Dankzij jarenlange ervaring weten zij inmiddels de beste techniek om het in de verhuiswagen te plaatsen. Bij héle zware instrumenten gebruiken ze een rijplaat. Het gebeurt ook wel dat de verhuizers een vrachtwagen met elektrische lift gebruiken. Nu hoeven ze de piano alleen nog maar de verhuiswagen in te rijden.

Vervoeren van de piano

Tijdens het vervoer wordt er natuurlijk zorgvuldig omgegaan met het instrument. De vakmannen hebben de piano al goed ingepakt in dekens en zetten het in de wagen vast met spanbanden. Zo zorgen zij ervoor dat het onderweg niet gaat schuiven en er geen beschadigingen ontstaan.

Lossen van de piano

Aangekomen op het nieuwe adres begint het lossen van de piano. De vakmannen halen de spanbanden los, maar laten de dekens om de piano heen zitten. Op die manier voorkomen zij ook dat er in het nieuwe huis beschadigingen ontstaan aan de muren en deuren. Met behulp van een rijplaat of lift tillen ze het instrument de wagen uit en rollen ze het met het karretje de woning in. Jij hebt waarschijnlijk al nagedacht over de locatie van de piano, dus de vakmannen kunnen hem hier zo dicht mogelijk bij plaatsen.

Met behulp van de kleine wieltjes onder het instrument zelf is het nog mogelijk om de plek iets te wijzigen. Ben je tevreden? Dan plaatsen de verhuizers de doppen weer onder de wielen, zodat de piano niet meer verplaatst.

Verhuizing piano: via trap of vanaf eerste verdieping?

Moet de piano naar de eerste verdieping? Verhuisbedrijven verplaatsen de piano niet via de trap: door het gewicht is dit te gevaarlijk en bovendien is dit niet toegestaan volgens de ARBO-wet.

Wat is er wel mogelijk?

Een piano van of naar een eerste verdieping verhuizen wordt alleen gedaan met een verhuislift. Hiervoor is er op de verdieping wel een balkon nodig om het instrument naar binnen te tillen. De verhuizer plaatst de piano op het plateau van de lift en zet het goed vast. Boven tillen twee verhuizers de piano weer van het plateau en plaatsen het op de juiste plek. De verhuiskosten lopen wel iets hoger op door de huur van de lift en de extra verhuizer die je moet inschakelen.

Zelf piano verhuizen? Tips!

Ga je zelf je piano verhuizen? Bereid je dan goed voor! Regel een bus of vrachtwagen met een lift, zodat je de piano niet zelf hoeft op te tillen. Ook raden we je aan om in ieder geval met twee personen de piano te verhuizen.

Hieronder geven we je een paar praktische tips:

 • Hoewel de meeste piano’s kleine wieltjes hebben, raden we je aan een karretje hiervoor te gebruiken. De wielen onder piano’s zijn vaak scherp en kunnen heel gemakkelijk je vloer beschadigen. Heb je geen toegang tot een karretje? Bescherm je vloer dan door hier dekens of oude handdoeken op te leggen!
 • Bescherm je piano én je huis tegen beschadigingen. Pak vooral de hoeken goed en stevig in met oude lakens of eventueel bubbeltjesplastic.
 • Moet de piano door een smalle of krappe hal? Door de piano op z’n kant te plaatsen kun jij je makkelijker manoeuvreren door kleine ruimtes. Een piano is op z’n kant bovendien een stuk gemakkelijker te sturen!
 • Aangekomen in de nieuwe woning is het belangrijk om de piano direct op de goede plek te zetten. Zo voorkom je dat je hem op een later moment nog een keer moet verplaatsen.
 • Een verhuizing heeft ook invloed op de klanken van een piano. Maar laat hem niet direct stemmen! Geef de piano minimaal 4 weken de tijd om te acclimatiseren voordat je een stemmer inhuurt.
 • Toch hulp nodig? Twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan van verhuizers in je eigen regio! Kies het beste aanbod en bespaar tot wel 40%.

Piano vervoer

Piano laten verhuizen? Bespaar op de kosten!

Wil jij hulp bij het verhuizen? Alleen dan weet je zeker dat het instrument veilig aankomt in de nieuwe woning. Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan, dan ben je hiertegen verzekerd! Op zoek naar een verhuisbedrijf ervaren in piano’s?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven van meerdere verhuizers. Vergelijk het aanbod en kies voor de scherpste offerte: je bespaart zo tot wel 40% op de kostprijs! En maak je geen zorgen, want de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!