Verhuisbedrijf inschakelen?

Vergelijk gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisbedrijf: kosten en informatie

De kosten voor een verhuisbedrijf kunnen niet op tegen de rust die het verhuizen met professionele verhuizers oplevert. Je verhuist stressvrij en weet zeker dat je inboedel veilig vervoerd wordt naar je nieuwe woning. Wil jij weten wat het kost om een verhuizer in te schakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je meerdere offertes toegestuurd: maximaal 5! Vergelijk op prijs en aanbod en kies voor het goedkoopste verhuisbedrijf!

Op deze pagina vind je duidelijke en praktische informatie omtrent de kosten van een verhuisbedrijf. Je leest over de prijzen van verschillende verhuisdiensten en we vertellen je hoe de prijs wordt opgebouwd, zodat je zelf bepaald van welke diensten je gebruik maakt. Tot slot vind je hier handige bespaartips!

kosten verhuisbedrijf

Wat kost een verhuisbedrijf?

Eén van de meest gestelde vragen: wat kost een verhuisbedrijf? Dit hangt af van de verhuisdiensten waar je gebruik van maakt. Allereerst heb je een verhuiswagen nodig. Voor een kleine verhuiswagen betaal je gemiddeld €60,- per uur, voor een grotere verhuiswagen ligt het uurtarief rond de €70,- per uur. Bij deze kosten zitten ook de arbeidskosten voor 1 verhuizer inbegrepen.

De gemiddelde kosten van een verhuizing naar een flat of appartement zijn €750,-. Dit is relatief goedkoop, omdat het vaak om kleinere ruimtes gaat en dus ook minder inboedel: de verhuizing is sneller en de materiaalkosten zijn ook lager. Verhuis je van of naar een twee-onder-een-kap- of vrijstaande woning, houd dan rekening met verhuiskosten rond de €900,-.

Dienst Kosten verhuisbedrijf 2024
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20 m³ + 1 verhuizer € 60 per uur
Verhuiswagen 50 m³ + 1 verhuizer € 70 per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement € 750
Verhuizing naar twee-onder-een-kap € 900
Verhuizing naar vrijstaande woning, villa of penthouse € 900
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen € 55

Bereken de kosten van je verhuizing

Heb je liever een duidelijkere prijsindicatie? Geen probleem, met onze calculator krijg je een beter beeld van de kosten van je verhuizing. Let wel op dat dit gaat om de gemiddelde totaalprijs van een verhuizing die in vijf uur kan worden afgerond, de exacte kosten kunnen afwijken afhankelijk van de tijd die de verhuizing in beslag neemt.

Waar bestaan de kosten van een verhuizing uit?

Hoeveel kost een verhuisbedrijf? Er zijn verschillende factoren die meespelen in het bepalen van de prijs. Allereerst heb je de kosten van de verhuizers en de verhuiswagen. Daarnaast hebben de specifieke verhuisdiensten die je kiest natuurlijk ook invloed! Hieronder lees je meer over de opbouw van de kosten van een verhuisbedrijf. Wil je gratis offertes ontvangen? Vul dan snel het offerteformulier in!

verhuisbedrijf kosten

Kosten verhuizers

De arbeidskosten voor de verhuizers is een groot onderdeel van het geheel. De prijs hangt af van hoeveel verhuizers je wilt inhuren, wat het uurtarief is en welke specifieke diensten je laat uitvoeren. Gemiddeld kost een verhuizer inschakelen €30,- tot €40,- per uur. Dat geldt ook voor de verschillende verhuisdiensten, zoals de inpakservice, klusjesservice of liftservice.

Kosten verhuiswagen

Voor een kleine verhuis is een verhuiswagen van 20 m³ voldoende. De kosten voor de verhuiswagen en de inzet van 1 verhuizer liggen rond de €60,- per uur. Deze verhuiswagen is groot genoeg voor verhuizingen van of naar appartementen of studio’s.

Gaat het om een grotere verhuizing? Dan is het slim om te investeren in een grotere verhuiswagen: dit houdt namelijk in dat je maar één keer heen en weer hoeft te rijden, waardoor je bespaart op arbeidskosten en benzinekosten.

Een verhuiswagen van 50 m³ met de inzet van 1 verhuizer kost je ongeveer €70,- per uur.

Besparen op de kosten van een verhuisbedrijf?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Voorrijkosten

Vaak rekent een verhuisbedrijf voorrijkosten. Deze voorrijkosten worden al gerekend voordat zij je geholpen hebben met je verhuizing. Hoe groter de afstand tussen je woning en het verhuisbedrijf, des te hoger de voorrijkosten. Sommige verhuisbedrijven brengen een vaste prijs in rekening, terwijl andere bedrijven zich vasthouden aan een tarief per kilometer.

Andere kosten

Natuurlijk heb je ook te maken met andere kosten. Soms is een verhuislift nodig voor een verhuizing, omdat er in het appartementencomplex bijvoorbeeld geen lift is. Voor de prijs van een verhuislift kun je denken aan €65,- per uur, afhankelijk van het type lift. Andere kosten waar je aan moet denken zijn bijvoorbeeld:

  • Benzinekosten voor de verhuiswagen
  • Parkeervergunning of ontheffing
  • Verhuisverzekering

Wat kost een verhuizing?


Kosten verhuisbedrijf vs. kosten verhuizing zelf doen

Er wordt vaak gedacht dat zelf verhuizen goedkoper is: maar is dat wel zo? Als je zelf een verhuizing organiseert dan zul je toch al snel een verhuiswagen moeten huren. Zelf verhuizen lijkt op die manier goedkoper, maar omdat je waarschijnlijk een stuk langer bezig bent met het inladen en uitladen van de spullen, heb je de verhuiswagen een stuk langer nodig en lopen de kosten al hoog op.

Daar komt nog bij dat je verhuisdozen en ander inpakmateriaal moet aanschaffen.

Wanneer je de hulp inschakelt van verhuizers, dan kun je ook verhuisdozen huren, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent. Onder de streep ben je dus helemaal niet veel goedkoper uit als je zelf verhuist.

De kosten van een verhuisbedrijf kunnen daarnaast echt niet op tegen de rust die het inschakelen van vaklui je oplevert.

Voordelen van een verhuisbedrijf

Twijfel je of de kosten van een verhuisbedrijf je het waard zijn? Het inschakelen van verhuizers heeft grote voordelen. Je verhuisdag is sneller afgerond en zo kun jij ’s avonds in alle rust op de bank ploffen in je nieuwe huis.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf:

  • Je bespaart zelf tijd en energie.
  • Je hoeft zelf geen zware dozen of meubels te tillen, dus je krijgt de volgende dag ook geen spierpijn!
  • De verhuizing is een stuk sneller afgerond.
  • Verhuizers geven je persoonlijke tips bij het in- of uitpakken, (de)monteren van de meubels of het tillen van de spullen.
  • Verhuizen met een verhuisbedrijf is zorgeloos!

Verhuizen met een verhuisbedrijf tegen een scherpe prijs?

Vind een vakman bij jou in de regio en bespaar tot wel 40%!

Bespaartips: zo kun je besparen op de kosten van een verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf inhuren en besparen op de kosten? Ook dat is mogelijk. Hieronder geven we je een paar praktische tips, waarmee je de kosten zo laag mogelijk houdt. Wil jij besparen op de kosten? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en kies het verhuisbedrijf met de beste offerte!

Doe zelf het voorbereidende werk

Je bepaalt zelf welke verhuisdiensten je inzet, dus door alleen voor de belangrijkste verhuisdiensten te kiezen en zelf het voorwerk te doen, houd je de arbeidskosten laag. Pak bijvoorbeeld zelf je inboedel in of demonteer alvast zelf alle grote meubelstukken. Zo kunnen de verhuizers direct aan de slag en zijn ze eerder klaar!

Neem een verhuisbedrijf uit de buurt

We raden je altijd aan te kiezen voor een verhuisbedrijf in je eigen regio. Hiermee houd je de kosten namelijk zo laag mogelijk, omdat je vaak op basis van het aantal kilometers voorrijkosten betaalt. Met andere woorden: is de afstand tussen je woning en het verhuisbedrijf groter? Dan zijn ook de voorrijkosten hoger!

Kijk of je recht hebt op verhuiskostenvergoeding

Het kan zijn dat je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Dit is het geval als je verplicht moet verhuizen, omdat je oude woning wordt gerenoveerd of gesloopt. Dit is een vergoeding die helpt met de kosten voor de verhuizing zelf als de inrichting van je nieuwe woning. Benieuwd hoe hoog deze verhuiskostenvergoeding is en of jij ook in aanmerking komt? Lees dan verder op rijksoverheid.nl.

Verhuis op een doordeweekse dag

Wist je dat verhuizen op een doordeweekse dag goedkoper is? De tarieven liggen doordeweeks een stuk lager dan in het weekend: zowel voor de huur van een verhuiswagen of verhuislift als voor de arbeidskosten van de verhuizers. Om te besparen op de kosten is het daarom slim om op een doordeweekse dag te verhuizen.

Tip: check je contract of jij recht hebt op verlof voor een verhuizing. In dat geval hoef je niet ook nog eens zomaar een vrije dag in te leveren.

verhuisbedrijf prijzen

Verhuisbedrijf inschakelen? Vergelijk offertes

Wil jij zorgeloos verhuizen? Schakel dan zeker een verhuisbedrijf in! Zij kunnen je helpen met inpakken en inladen, vervoeren je meubilair naar de nieuwe woning en kunnen eventueel een verhuislift inzetten als het nodig is. Benieuwd naar de kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven. Vergelijk de prijzen van de verhuisbedrijven en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!