Verhuisofferte aanvragen?

Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisofferte

Wil je verhuizen met een verhuisbedrijf? Dan is het altijd slim om eerst de verhuisofferte goed door te nemen. Verhuisoffertes geven aan hoeveel jij kwijt bent aan de verhuiskosten en waar deze kosten op gebaseerd zijn. Omdat dit per bedrijf nogal kan verschillen, is het altijd slim om meerdere offertes te bekijken. Op zoek naar een verhuizer?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk meerdere verhuisoffertes toegestuurd. Vergelijk de prijzen en kies het verhuisbedrijf met het beste aanbod!

Op deze pagina leggen we uit wat een verhuisofferte precies is, en wat hierin staat. Ook geven we je tips voor het vergelijken van verhuisoffertes, zodat je verzekerd bent van het beste aanbod!

verhuisofferte

Wat is een verhuisofferte?

Wanneer we spreken over een verhuisofferte, dan is dat een officieel aanbod voor de verhuisdienst. De offerte is een overzicht van alle diensten die het verhuisbedrijf voor je zal uitvoeren met de bijbehorende kosten.

Een offerte is niet onbeperkt geldig: er staat een datum op. Wil je gebruik maken van deze diensten voor deze prijs, dan is het belangrijk dat je de offerte voor de datum ondertekent en terugstuurt. Hiermee geef je aan dat je akkoord gaat met de kosten, de opdrachtomschrijving en de voorwaarden en dat de verhuizers voor je aan de slag kunnen.

Welke onderdelen staan er op een verhuisofferte?

Dit kun je op een verhuisofferte terugvinden:

  • De (geschatte) totaalprijs: een verhuisofferte bevat in ieder geval een schatting van het totaalbedrag. Wanneer het gaat om een uurtarief kan het voorkomen dat de kosten hoger of lager uitvallen wanneer de verhuizers langer of juist minder lang bezig zijn.
  • Opdrachtomschrijving: jij bepaalt zelf van welke verhuisdiensten je gebruik maakt. In de offerte staat ook de opdrachtomschrijving, met de specifieke diensten die de verhuizers zullen uitvoeren. Zo weet je zeker dat het bedrijf de opdracht goed omschreven hebt en dat alles duidelijk is.
  • Uitvoeringsdatum: in de offerte wordt ook de datum waarop je wilt verhuizen meegenomen. Check of deze klopt met jouw planning en of dit de goede datum is. Wil je besparen op de kosten, dan is het bovendien slim om te kiezen voor een doordeweekse dag in plaats van het weekend.
  • De geldigheid van de offerte: verhuisoffertes zijn niet voor altijd geldig, vaak moet je de offerte binnen een periode van een paar weken ondertekenen. Doe je dit niet dan kunnen de prijzen veranderen.
  • De algemene voorwaarden: in de offerte worden ook altijd de voorwaarden opgenomen. Wat gebeurt er bij schade bijvoorbeeld, of wie voert de verhuizing uit als het bedrijf onverhoopt failliet verklaard wordt.

Verhuisoffertes vergelijken?

Kies het verhuisbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Verhuisoffertes: de prijsopbouw

Eén van de belangrijkste onderdelen van verhuisoffertes is natuurlijk de prijs. De prijs wordt samengesteld aan een aantal verschillende factoren. Dit zijn bijvoorbeeld de omvang van de inboedel en het aantal verhuizers dat je inschakelt.

Hieronder gaan we in op de verschillende factoren die de prijs van een verhuisservice beïnvloeden. Deze vind je ook terug op de verhuisofferte met de specifieke kosten. Wil jij weten wat het kost om te verhuizen met een verhuisbedrijf? Twijfel dan niet, en ga gratis verhuisoffertes aanvragen!

verhuisoffertes

Volume inboedel

De volume van je inboedel heeft logischerwijze een grote invloed op de kosten van je verhuizing. Hoe meer spullen je moet verhuizen, des te meer verhuisdozen er zijn, des te groter de verhuiswagen die je nodig hebt en hoe langer de verhuizers bezig zijn. Bij een verhuisofferte wordt daarom altijd een schatting gemaakt van de omvang van je inboedel, afhankelijk van het aantal kamers in huis. Hierdoor is een kleine verhuis ook goedkoper dan een grote verhuis.

Afstand tussen de huidige en de nieuwe woning

Hoe groter de afstand tussen je oude en je nieuwe huis, des te hoger de kosten. Dat heeft te maken met verschillende factoren. Allereerst zijn de verhuizers meer tijd kwijt, omdat ze langer onderweg zijn naar de nieuwe woning. Daarnaast moet je de verhuiswagen voor een langere tijd huren, wat betekent dat de prijs stijgt. Bovendien betaal je ook voor de benzine van de verhuiswagen én betaal je daarnaast mogelijk een kilometer vergoeding.

Aantal verhuizers

Het gemiddelde uurtarief van verhuizers ligt tussen de €40,- tot €50,-. Hoe meer verhuizers jij inschakelt, des te hoger de arbeidskosten. Maar daar staat tegenover, dat je met meer verhuizers waarschijnlijk ook eerder klaar bent. Hiermee bespaar je uiteindelijk op de kosten van de verhuiswagen (die je weer eerder kunt inleveren). Het is dus zeker slim om te kijken wat in jouw situatie goedkoper is: meerdere verhuizers of slechts 1 of 2 verhuizers inschakelen.

Huur van een verhuislift

Verhuis je van of naar een appartement, dan is de inzet van een verhuislift een hele goede optie. De kosten beginnen al vanaf €65,- per uur, inclusief verhuizer. De vakman bouwt de ladder op en zorgt ervoor dat je inboedel veilig naar boven en naar beneden getild wordt. Een verhuislift is een investering, maar kan ook tijd besparen: de verhuizers zijn namelijk sneller klaar als ze niet steeds de trappen op en af hoeven te lopen.

Extra diensten

Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van extra verhuisdiensten. Voorbeelden hiervan zijn de inpakservice of de montageservice.

Hoe meer verhuisdiensten je gebruikt, des te hoger de verhuiskosten. Maar daar staat tegenover dat het jou geen spanning oplevert en zeker weet dat alles goed gebeurt!

Jij kiest zelf van welke verhuisdiensten je gebruik maakt, zodat je de verhuisdag inricht zoals jij het wilt.

Voorrijkosten en verhuisdatum

Houd ook altijd rekening met voorrijkosten: de verhuizers brengen deze al in rekening voordat de verhuizing is begonnen. Voorrijkosten worden vaak per kilometer bepaald. Dus hoe groter de afstand tussen jou en het verhuisbedrijf, des te hoger de voorrijkosten.

Bovendien heeft ook de verhuisdatum invloed op de kosten. Doordeweeks ben je namelijk een stuk goedkoper uit dan in het weekend! Lees ook over aftrekbare verhuiskosten.

Besparen op de verhuiskosten?

Door verhuisoffertes te vergelijken kies je eenvoudig het beste aanbod!

Verhuisoffertes vergelijken: waarop letten?

We raden je altijd aan om verhuisoffertes met elkaar te vergelijken. Door te kijken naar de prijs, de diensten en de voorwaarden kun je namelijk al snel het beste aanbod vinden. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten en weet je zeker dat je kiest voor het verhuisbedrijf dat het beste bij je past.

Maar waar moet je op letten als je gaat vergelijken?

Hieronder zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij. Heb je hulp nodig? Vraag dan online gratis verhuisoffertes aan en bespaar!

Werkzaamheden en diensten

Kijk eerst naar de benoemde werkzaamheden en diensten op de offerte. Zitten hier nog werkzaamheden in die je niet nodig hebt of mis je nog diensten waar je juist wel graag gebruik van zou willen maken? Als de werkzaamheden en diensten op de verschillende verhuisoffertes allemaal overeenkomen, dan is het makkelijk om een verschil in prijs te zien.

Bijkomende kosten

Kijk of er nog eventueel bijkomende kosten zijn. Moet je bijvoorbeeld zelf een parkeervergunning regelen en komen deze kosten hier nog overheen? Of gaat het om een geschatte prijs en is het nog niet duidelijk hoe lang de verhuizers bezig zijn? Op sommige offertes worden alle bijkomende kosten inbegrepen, terwijl deze er bij andere nog bovenop komen. Zo lijkt een offerte op het eerste oog misschien duurder, maar is dit uiteindelijk de voordeligste optie.

Algemene voorwaarden

Neem altijd de algemene voorwaarden door van de verschillende verhuisbedrijven. Hier kan namelijk veel verschil in zitten per bedrijf. Wat zijn bijvoorbeeld de garanties op een geslaagde verhuis? Wordt de klus overgenomen als het bedrijf zelf plots failliet gaat of ben je in dat geval je geld kwijt? Hoe zit het met eventuele beschadigingen? Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren is het slim om iets meer te investeren in een bedrijf met goede voorwaarden dan te kiezen voor een goedkoper verhuisbedrijf met hele slechte voorwaarden.

Verhuisverzekering

Tot slot is het slim om te kijken naar de verhuisverzekering. Zit deze inbegrepen in de prijs of moet je een aparte verhuisverzekering afsluiten?

Kijk vooral naar de hoogte van het verzekerde bedrag en check of er een verplicht eigen risico is. Gaat het om een dure inboedel en wil je voorkomen dat je met schade achterblijft dan is het slim om eventueel te kijken naar een aanvullende verhuisverzekering.

verhuisofferte aanvragen

Besparen op de kosten? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij liever niet zelf verhuizen, maar de hulp inschakelen van ervaren verhuizers? Dit bespaart je niet alleen tijd en energie, maar zorgt er ook voor dat je spullen veilig en vlot vervoerd worden naar je nieuwe woning. Zo kun je dezelfde avond al genieten op de bank in je nieuwe huis en hoef je niet tot in de late uurtjes de verhuiswagen uit te laden! Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je na de aanvraag zo snel mogelijk meerdere verhuisoffertes ontvangt: maximaal 5. Nu is het aan jou om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Kijk naar prijs, aanbod en voorwaarden en kies voor de verhuizer met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen!