Vind een goedkoop verhuisbedrijf!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Goedkoop verhuizen

Een verhuizing hoeft niet duur te zijn: goedkoop verhuizen met de hulp van verhuizers is namelijk echt mogelijk! Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten, zoals verhuizen op een doordeweekse dag of het inschakelen van vrienden en familie om te helpen. Wil jij ook de hulp van een ervaren verhuizer?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt meerdere offertes in je mailbox, gratis en zonder verdere verplichtingen. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Ben je op zoek naar tips om te besparen op de kosten? Wij geven je praktische tips die je direct in de praktijk kunt brengen, om de verhuiskosten laag te houden. Zo kun je toch verhuizen met een kwalitatief verhuisbedrijf tegen een scherpe prijs!

Goedkoop verhuizen

Wat kost een verhuisbedrijf?

Een gemiddeld verhuisbedrijf kost rond de €700,- tot €800,- per verhuizing. Natuurlijk is deze prijs afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je inboedel, de afstand tussen het oude en het nieuwe huis en het aantal verhuizers dat je inhuurt.

Bij een relatief kleine verhuizing heb je genoeg aan een verhuiswagen van 20 m³ en de hulp van 1 verhuizer. De kosten liggen dan rond de €55,- tot €65,- per uur. Maar bij een grote vrijstaande woning is het aan te raden om een grotere vrachtwagen te huren, van ongeveer 50 m³. De kosten liggen in dat geval rond de €65,- tot €75,- per uur.

Lees meer over de kosten van een verhuisbedrijf. Benieuwd naar de exacte kosten? Vergelijk gratis offertes!

Verhuiskosten 2024

Service Gemiddelde verhuiskosten
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer €55,- tot €65,- per uur
Verhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer €65,- tot €75,- per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement €700,- tot €800,-
Verhuizing naar twee-onder-een-kap €700,- tot €800,-
Verhuizing naar vrijstaande woning €700,- tot €800,-
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen €45,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van verhuisbedrijven [var1]. Besparen? Vergelijk gratis offertes!

De totale kosten van je verhuizing zijn ook afhankelijk van de specifieke diensten die je inzet. Het huren van een verhuizer kost ongeveer €30,- tot €50,- per uur. In deze tabel zie je de prijzen voor de verschillende verhuisdiensten.

Verhuisservice: kosten 2024

Verhuisdienst Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Verhuizers €40,- per uur Inpakken inboedel
Garantie dat spullen niet beschadigen
Professioneel inpakmateriaal
Inpakservice €30,- tot €50,- per uur
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Demonteren in oude huis
Monteren in nieuwe huis
Verhuislift €65,- per uur Ladderlift met assistentie
Klusjes €40,- per uur leine klusjes in huis
Piano verhuizen €200,- tot €350,- Zonder beschadigingen
Speciaal vervoer
Goederenopslag €100,- Voor een opslagbox van 100 m3

*Let op: dit zijn gemiddelde verhuiskosten. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Besparen op jouw verhuizing?

Vergelijk offertes en vind een goedkoop en betrouwbaar verhuisbedrijf!

Hoe bespaar je op de verhuiskosten?

Het inschakelen van een betaalbaar verhuisbedrijf zorgt ervoor dat je zo goedkoop mogelijk kan verhuizen. Maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen om de verhuiskosten zo laag mogelijk te houden! Door doordeweeks te verhuizen ontloop je bijvoorbeeld een weekendtoeslag en door te kiezen voor een verhuisbedrijf in de regio houd je de voorrijkosten laag.

Hieronder geven we je een paar handige tips om goedkoop te verhuizen! Heb je hulp nodig bij je verhuizing? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

 

Verhuis doordeweeks

Heb jij een vrije dag over of werk je nu even niet? Kies er dan voor om doordeweeks te verhuizen! Hiermee ben je een stuk goedkoper uit, omdat de meeste verhuisbedrijven in het weekend een toeslag in rekening brengen.

Let op: vrije dagen zijn om te verhuizen zijn niet wettelijk geregeld! Wel zijn er werkgevers die speciaal verhuisverlof geven. Of jij dus recht hebt op een vrije dag is helemaal afhankelijk van je werkgever en je contract.

 

Kies een verhuisbedrijf uit de buurt

Het is altijd slim om een verhuisbedrijf in de buurt te kiezen. Hoe dichterbij het verhuisbedrijf, hoe minder het aantal kilometers dat de verhuiswagen moet rijden. Hierdoor houd je de voorrijdkosten en kilometervergoeding zo laag mogelijk. De voorrijkosten verschillen per bedrijf en de kilometervergoeding ligt vaak rond de €0,20 tot €0,50 per kilometer.

Huur een extra verhuizer in

Een extra verhuizer inhuren om geld te besparen? Ja echt! Bij een grote verhuizing ben je met twee verhuizers een stuk sneller klaar. In veel gevallen is het juist goedkoper om te investeren in een extra paar handen, dan om langer door te gaan met één verhuizer. Tijd is ook geld bij een verhuizing, omdat je nu eenmaal de verhuiswagen sneller kan terugbrengen en ook de verhuizers eerder naar huis kunt sturen!

Verhuis minder spullen

Minder spullen verhuizen betekent een kleinere verhuiswagen en minder verhuizers nodig. Klinkt logisch: maar hoe doe je dat?

Neem in de maanden voorafgaand aan je verhuizing de tijd om eens goed door al je spullen heen te gaan. Wil je die oude boekenkast echt weer meeslepen of breng je hem liever naar de stort? Doneer spullen, breng ze naar de kringloop of naar de vuilstort om je inboedel flink te verkleinen.

 

Verhuisbedrijf inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs!

 

Recht op een verhuisvergoeding?

In enkele gevallen heb je recht op een verhuiskostenvergoeding. In 2024 is de minimale verhuisvergoeding €6.253,-. Dit kun je gebruiken om de verhuizing te betalen of om je nieuwe huis mee in te richten.

Wanneer heb ik recht op een verhuisvergoeding?

Bijvoorbeeld bij een gedwongen verhuizing doordat je oude huurwoning gerenoveerd of gesloopt wordt.

Goedkoop

Pak zelf je spullen in

Zelf meehelpen zorgt ervoor dat de verhuizers straks sneller klaar zijn. Door zelf je spullen in te pakken voor je verhuisdag, kunnen de verhuizers direct aan de slag met inladen. Zo ben je sneller in je nieuwe huis en hoef je minder lang beroep te doen op je verhuizers en de verhuiswagen. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk.

Vraag vrienden en familie om te helpen

Heb je extra handen nodig, vraag dan of je familie of vrienden willen helpen met inpakken, inladen en het monteren van je meubilair. Ook hier geldt: met meerdere personen ben je sneller klaar, waardoor je op de arbeidskosten bespaart! Kunnen ze niet helpen met verhuizen, dan hebben ze misschien nog oude kranten die je kunt gebruiken voor het inpakken van je glaswerk of servies. Vraag ook eens of er nog kennissen zijn met oude verhuisdozen die je mag recyclen!

Vergelijk verhuis offertes

Wil je écht goedkoop verhuizen, dan kies je voor een betaalbaar verhuisbedrijf. Je vindt deze gemakkelijk door de prijzen van meerdere vakmannen te vergelijken. Kijk naar het prijs en het aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs! Wil jij dit ook? Gratis offertes ontvangen! Je zit helemaal nergens aan vast!

Goedkoop internationaal verhuizen

Een internationale verhuizing is een stuk duurder dan een nationale verhuizing. Toch zijn er nog steeds manieren om goedkoop te verhuizen naar het buitenland. De beste manier is om je inboedel zo klein mogelijk te houden. Misschien kun je meubelstukken die je niet mee wilt tijdelijk opslaan bij familie of vrienden.

Daarnaast is het slim om alles door te nemen en een deel van je inboedel weg te geven of naar de vuilstort te brengen. Dit betekent namelijk dat je een kleinere zeecontainer of vrachtwagen nodig hebt, wat nu eenmaal flink in de kosten scheelt!

Goedkoop verhuizen: tips!

Zo verhuis jij zo goedkoop mogelijk:

  • Recycle verhuismateriaal: vraag om verhuisdozen bij familie of kennissen, of verzamel bananendozen bij de supermarkt.
  • Besteed je verhuizing niet van A tot Z uit bij het verhuisbedrijf, maar kies voor 1 of 2 handige diensten die het proces toch een stuk gemakkelijker maken. Zoals de inpak- of montageservice bijvoorbeeld!
  • Terwijl je aan het klussen bent in je nieuwe woning kun je alvast een deel van de inboedel meeverhuizen. Zo heb je op de dag zelf een kleinere verhuiswagen nodig!
  • Plan vooruit! Kijk wat je nodig hebt, zoals een eventuele parkeervergunning of ontheffing voor een verhuislift. Zo voorkom je hoge kosten achteraf!

Goedkoop verhuisbedrijf

Goedkoop verhuisbedrijf gezocht? Gratis offertes vergelijken!

Goedkoop verhuizen kan écht wel met de hulp van een betrouwbaar verhuisbedrijf! Bovendien ben je met de hulp van vakmannen sneller klaar en bespaar jij jezelf heel veel stress en energie. Ben je op zoek naar een verhuisbedrijf in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven in je mailbox. Vergelijk de verschillende aanbiedingen en kies voor het verhuisbedrijf met het beste aanbod. Je bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs! Kleine lettertjes hebben we niet: je zit namelijk nergens aan vast en de aanvraag is helemaal gratis.

Gratis offertes vergelijken!