Vind een verhuisbedrijf bij jou in de buurt!

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuiskosten

Benieuwd naar de kosten van een verhuizing? De kosten om je spullen te laten verhuizen zijn heel erg afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren én de hoeveelheid spullen die je verhuist. Wel raden we altijd aan om de hulp van een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Op zoek naar verhuizers in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag.

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende verhuisbedrijven in jouw regio: vergelijk de verhuiskosten van verschillende bedrijven en kies de vakman met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je meer over verhuiskosten in 2024. Waar worden de kosten van een verhuizing door beïnvloed en hoe kun je hierop besparen? Ook lees je welke verhuiskosten eventueel aftrekbaar zijn.

Wat kost een verhuizing?

Bij een kleine verhuizing heb je voldoende aan een verhuiswagen van 20 m³ en de hulp van 1 verhuizer: in dit geval liggen de verhuiskosten rond de €55,- tot €65,- per uur. Heb je een grotere inboedel? Voor een verhuiswagen van 50 m³ en de hulp van 1 verhuizer betaal je ongeveer €65,- tot €75,- per uur.

Schakel je ervaren verhuizers in? De totale verhuiskosten hiervoor liggen gemiddeld rond de €700,- tot €800,-. Het maakt niet uit of je naar een flat of appartement verhuist of naar een vrijstaande woning. Uiteraard geldt wel: hoe langer de verhuizers bezig zijn, des te hoger de verhuiskosten. Houd ook rekening met eventuele voorrijkosten. Gemiddeld liggen deze rond de €45,- tot €60,-. Lees meer over de kosten van een verhuisbedrijf. Wil je weten hoeveel je verhuizing exact gaat kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kosten verhuizing 2024

Service Verhuiskosten
Verhuiswagen
Verhuiswagen 20m³ + 1 verhuizer €55,- tot €65,- per uur
Verhuiswagen 50m³ + 1 verhuizer €65,- tot €75,- per uur
Verhuizers
Verhuizing naar flat of appartement €700,- tot €800,-
Verhuizing naar twee-onder-een-kap €700,- tot €800,-
Verhuizing naar vrijstaande woning €700,- tot €800,-
Voorrijkosten
Voorrijkosten algemeen €45,- tot €60,-

*Let op: dit zijn gemiddelde verhuiskosten. Prijsoverzichten op maat ontvangen? Gratis offertes vergelijken!

Besparen op de kosten van je verhuizing?

Vergelijk verhuizers en kies de vakman met het beste aanbod!

Welke keuzes beïnvloeden de verhuiskosten?

Wil jij je verhuizing uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf? Met een aantal keuzes heb je zelf een grote invloed op de verhuiskosten: hoeveel verhuizers schakel je in en wil je een verhuislift gebruiken ja of nee?

De kosten van een verhuizing zijn afhankelijk van deze factoren:

Hieronder lees je meer over de verschillende factoren die de verhuiskosten beïnvloeden.

verhuiskosten

1. Aantal verhuizers

Hoe groter de verhuizing, hoe meer hulp je nodig hebt. Het aantal verhuizers heeft direct een grote invloed op de kosten. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als je meerdere verhuizers inschakelt, liggen de kosten iets hoger. Maar daar staat tegenover dat de verhuizing sneller klaar is, waardoor ze minder uren in rekening brengen. Kies je voor één verhuizer, dan is deze waarschijnlijk de hele dag bezig waardoor hij meer uren in rekening brengt. Maak dus een afweging en kijk wat voor jou de beste optie is.

2. Vervoerskosten

Gebruik je een verhuiswagen inclusief verhuizer, houd er dan rekening mee dat je ook vervoerskosten betaalt. Bij de huur van een verhuiswagen krijg je meestal een bepaald aantal kilometers ‘gratis’. Verhuis je ver weg, en rijd je meer kilometers, dan betaal je een vast bedrag per kilometer. Daarnaast ben je ook zelf verantwoordelijk voor de brandstofkosten.

Het is dus slim om rekening te houden met het formaat van de verhuiswagen. Een kleine wagen is goedkoper, maar als je hiermee meerdere keren heen en weer moet rijden kan het veel goedkoper zijn om een grote verhuiswagen te huren.

3. Grootte van verhuizing

Het klinkt logisch: hoe groter de verhuizing, des te hoger de kosten. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat er meer inboedel is en de vakmannen dus meer tijd kwijt zijn aan het inpakken of inladen van de spullen.

Een verhuizing naar een seniorenwoning of appartement is vaak een stuk goedkoper om het te verhuizen oppervlak een stuk kleiner is.

kosten verhuizen

4. Verhuislift nodig?

Verhuis je inderdaad van of naar een flat of appartement? Vraag jezelf dan eens af of het slim is om een verhuislift te huren. Dit maakt het verhuizen van grote meubelstukken een stuk gemakkelijker. Je hoeft namelijk niet steeds de trappen op en af, maar tilt alles via de lift naar buiten. Het brengt extra kosten met zich mee, maar doordat de verhuizing een stuk soepeler en sneller verloopt, ben je ook weer eerder klaar wat juist weer op de kosten bespaart! Een verhuislift kost gemiddeld €65,- per uur.

5. Parkeervergunning- of ontheffing

Als je in de binnenstad verhuist, dan kan het zijn dat een verhuiswagen het verkeer (tijdelijk) ophoudt. Het kan ook voorkomen dat je een parkeervergunning nodig hebt om één of meerdere parkeerplekken bezet te houden. Kijk hier op tijd naar, en regen een eventuele ontheffing ruim van tevoren. Doe je dit niet dan riskeer je een boete. De kosten voor een parkeervergunning liggen rond de €20,- tot €50,-, maar deze verschillen per gemeente.

6. Verhuisverzekering afsluiten

Als je een verhuisbedrijf inschakelt dan is dit vaak inclusief een verhuisverzekering. Dit garandeert dat jouw spullen tijdens de verhuizing verzekerd zijn tegen beschadigingen. Kijk eens of deze verzekering voldoende dekt. Als je een duur instrument zoals een piano verhuist, of kunst wilt vervoeren dan is een betere verzekering zeker het overwegen waard! Zo weet je zeker dat alle schade gedekt wordt.

7. Verhuizing in het weekend

Doordeweeks verhuizen is goedkoper dan in het weekend. Het voordeel van in het weekend verhuizen is weer dat je geen vrije dag hoeft op te nemen. Het is dus helemaal aan jou wat je persoonlijke voorkeur heeft. Wil je besparen op de kosten, dan is het zeker slim om te kijken of doordeweeks verhuizen een optie is.

Verhuisfirma inschakelen voor je verhuizing?

Vind eenvoudig de verhuizer met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Besparen op verhuiskosten?

Wil je besparen op de kosten van je verhuizing? Dit kan op verschillende manieren: verhuis doordeweeks en doe zoveel mogelijk zelf. Pak bijvoorbeeld zelf in en maak gebruik van een verhuiswagen inclusief chauffeur. Zo profiteer je toch van de expertise van verhuizers en weet je zeker dat de verhuizing zo snel mogelijk verloopt.

Een andere manier om te besparen is door de prijzen van meerdere verhuizers met elkaar te vergelijken: zo kies je eenvoudig voor het verhuisbedrijf met het beste aanbod en bespaar je tot wel 40% op de verhuiskosten!

Lees meer over goedkoop verhuizen.


Wat kost een verhuisbedrijf?


Welke verhuiskosten zijn aftrekbaar?

Ga je verhuizen? Helaas zijn verhuiskosten in de meeste gevallen niet aftrekbaar. Maar als je een verhuist naar een koopwoning zijn er wel een aantal andere kosten die je mag aftrekken. Dit zijn onder andere de taxatiekosten, de kosten die je gemaakt hebt voor het hypotheekadvies en eventuele bemiddelingskosten.

Als ondernemer profiteer je wel van voordelige aftrekposten. Heb je een kantoor aan huis, dan kun je tot maximaal 30% van de verhuiskosten fiscaal aftrekken. Hierbij zijn alleen de verhuiskosten voor jouw zakelijke inboedel aftrekbaar, niet de kosten voor het verhuizen van de persoonlijke inboedel. Meer weten? Op belastingdienst.nl lees je precies welke kosten aftrekbaar zijn.

Lees ook meer over aftrekbare verhuiskosten.

Wanneer verhuiskostenvergoeding?

In sommige gevallen heb je bij een verhuizing recht op een verhuiskostenvergoeding. Dit is alleen het geval als je noodgedwongen moet verhuizen omdat jouw woning wordt gesloopt of gerenoveerd. Als je verhuurder het bestemmingsplan wil aanpassen heb je ook recht op een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is helemaal afhankelijk van de woonruimte en jouw verhuisdatum: de minimumbijdrage wijzigt namelijk elk jaar op 1 maart.

Deze vergoeding is een tegemoetkoming voor de verhuiskosten én het herinrichten.

verhuizers verhuiskosten

Besparen? Gratis verhuisoffertes vergelijken!

Verhuizen met de hulp van een verhuisbedrijf? Dan weet je zeker dat jouw verhuizing snel en soepel verloopt. Op zoek naar een bedrijf bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere verhuisbedrijven in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de verhuizer met het beste aanbod. Je bespaart tot wel 40% op de totale verhuiskosten: dat wil jij toch ook? De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Start nu je gratis offerteaanvraag!