Verhuislift huren?

Vergelijk gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuislift prijs

De prijs van een verhuislift hangt af van het type lift dat je huurt en het aantal verhuizers en bedieners dat je inschakelt. De kosten beginnen al vanaf €65,- per uur! Weten wat de exacte kosten gaan zijn?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo spoedig mogelijk tot 5 offertes van experts in jouw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina lees je precies wat het kost om een verhuislift te huren. Je krijgt een indicatie van de prijzen en we vertellen je hoe de kostprijs is opgebouwd. Tot slot geven we je handige bespaartips!

Waarom verhuizen met een verhuislift?

Verhuizen met een verhuislift heeft tal van belangrijke voordelen. Het is een hulpmiddel om je verhuizing sneller te laten verlopen en daardoor bespaar je uiteindelijk op de kosten. Verhuis je van of naar een appartement, dan kan het dus goedkoper zijn om extra geld uit te geven aan een verhuislift.

De grootste voordelen van verhuizen met een ladderlift of verhuislift staan hieronder voor je op een rij:

  1. Je hoeft geen zware meubelstukken de trap op en af te tillen.
  2. De verhuizing verloopt hierdoor een stuk sneller.
  3. De verhuizers zijn sneller klaar, waardoor de arbeidskosten lager blijven liggen.
  4. Je hebt geen last van spierpijn de volgende dag.

Een verhuisfirma inschakelen om een verhuislift te bedienen? Gratis offertes vergelijken!

verhuislift prijs

Wat kost een verhuislift?

Stel je huurt een standaard verhuislift, geschikt voor de eerste drie verdiepingen. De kosten liggen dan rond de €100,- per dag. Je hebt dan niet de hulp van een verhuizer, dus je moet alles zelf bedienen.

Wil je liever een ladderlift huren, dan ligt de prijs rond de €65,- per uur. Dit is inclusief de hulp van 1 bediener en de lift is geschikt voor verdiepingen 1 tot en met 6. In het weekend liggen de kosten iets hoger: rond de €95,- per uur.

Voor een hogere verdieping huur je het beste een ladderwagen. Voor een ladderwagen betaal je doordeweeks gemiddeld €120,- per uur en in het weekend ongeveer €150,- per uur. Lees ook meer over andere verhuiskosten en de kosten van een verhuisbedrijf.

Kosten verhuislift 2024

Type verhuislift Geschikt voor verdiepingen Gemiddelde prijs (werkdagen)* Gemiddelde prijs (weekenden)*
Standaard verhuislift (zonder personeel) 1 t/m 3 €100,- per dag €100,- per dag
Ladderlift + 1 bediener 1 t/m 6 €65,- per uur €95,- per uur
Ladderlift + 2 bedieners 1 t/m 6 €105,- per uur €100,- per uur
Ladderwagen + 2 bedieners 7 en hoger €120,- per uur/td>

€155,- per uur
Inzet van extra verhuizers N.v.t. €30,- tot €50,- per uur/td>

€30,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per verhuisbedrijf verschillen. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Prijsopbouw

Hoe is de prijs van een verhuislift precies opgebouwd? Dit hangt af van het aantal verhuizers dat je inschakelt. Kies je voor de inzet van twee verhuizers en een verhuislift? Dan zijn de kosten ongeveer 50/50 verdeelt. De helft van de prijs gaat dan naar de huur van de lift zelf en de helft naar de arbeidskosten.

Besparen op de prijs van een verhuislift?

Vergelijk gratis offertes en kies de verhuizer met het beste aanbod!

Keuzes die de prijs van een verhuislift beïnvloeden

De kostprijs van een verhuislift is afhankelijk van verschillende keuzes en factoren. Zo spelen de keuze voor een bemande of onbemande lift en het type verhuislift een grote rol in het bepalen van de prijs. Kies je voor een eenvoudige verhuislift dan ben je natuurlijk goedkoper uit dan wanneer je een luxe ladderwagen inhuurt.

Hieronder vertellen we over de vier keuzes die de kosten voor de verhuislift beïnvloeden. Door hier rekening mee te houden, houd je zelf controle over de kostprijs. Wil je zeker weten wat het huren van een verhuislift gaat kosten? Vergelijk dan snel gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

verhuislift kosten

1. Bemand of onbemand

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: wil je een bemande of onbemande lift? Een onbemande lift is goedkoper, en wordt al verhuurd vanaf €100,- per dag. Het nadeel hiervan is dat je dan alsnog veel werk zelf moet doen. Het kost wat tijd voordat je de lift hebt geplaatst en je weet hoe deze werkt: je verhuis is dus niet per se sneller dan wanneer je zonder verhuislift verhuist.

Wij raden aan te kiezen voor een bemande lift. Dit is iets duurder, maar doordat je sneller klaar bent bespaar je juist weer op de kosten. Bovendien weet je zeker dat de inboedel correct op het plateau wordt geplaatst, en dat er niets naar beneden kan vallen.

2. Dag of uurtarief

Als je een verhuislift huurt, dan betaal je meestal een prijs per uur. Toch zijn er ook bedrijven die een vast tarief per dag hanteren. In dat geval maakt het niet uit hoe lang je de lift nodig hebt, je betaalt toch een vaste prijs. De keuze tussen een dag- of een uurtarief heeft ook invloed op de prijs. Heb je de lift maar heel even nodig om een paar grote items te verhuizen, dan is het goedkoper om te kiezen voor een verhuislift met uurtarief. Heb je hem de hele dag nodig, kies dan voor een lift met een dagtarief.

3. Type verhuislift

Je kunt verschillende soorten verhuisliften huren: welke verhuislift je huurt heeft ook invloed op de kosten. Een goedkope ladderlift is geschikt voor de eerste drie verdiepingen. Moet je een hogere verdieping bereiken dan is het belangrijk om een grote verhuislift of zelfs een ladderwagen te huren. De kosten hiervan liggen alweer een stuk hoger, omdat de opbouw en het bedienen ervan meer tijd en energie kosten. Een standaard verhuislift huur je bijvoorbeeld vanaf €100,- per dag, terwijl de kosten voor een ladderwagen oplopen tot ongeveer €120,- per uur.

4. Eventuele parkeervergunning of ontheffing

Voor het plaatsen van een verhuislift is ruimte nodig. Vaak moet je deze op de stoep of op een parkeerplaats naast het flatgebouw parkeren. Soms heb je daar een parkeervergunning of ontheffing voor nodig. Dat is bijvoorbeeld het geval als je de doorgaande weg blokkeert. Houd er rekening mee dat hier ook kosten aan verbonden zijn. Het is belangrijk om de vergunning of ontheffing op tijd aan te vragen, want als je deze niet op tijd binnen hebt riskeer je een boete.

Hoeveel het kost om vergunningen aan te vragen, verschilt per gemeente.

Verhuislift huren tegen de scherpste prijs!

Kies de verhuizer met de beste prijs en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Besparen op een verhuislift: hoe doe je dat?

Wil jij een verhuislift huren en besparen op de prijs? Hieronder geven we je een paar handige tips zodat je niet te veel geld uitgeeft!

  • Verhuis op een doordeweekse dag. De prijzen voor een verhuislift liggen lager dan in het weekend, waardoor je goedkoper uit bent.
  • Investeer in extra verhuishulp. Door extra verhuizers in te huren is je verhuizing sneller afgerond en kun je de verhuislift eerder terugbrengen. Op die manier houd je de kosten zo laag mogelijk.
  • Kies een verhuizer in je regio. Je betaalt in dat geval minder voorrijkosten.
  • Help zelf mee. Zorg ervoor dat je spullen van tevoren al zijn ingepakt en klaar staan om op het plateau geplaatst te worden. Maak ruimte voor de verhuislift vrij en geef dozen en meubelstukken door aan de vakmannen.
  • Vergelijk gratis offertes. Kies het bedrijf met de verhuislift tegen de scherpste prijs en bespaar zo tot wel 40%!

kosten verhuislift

Besparen op een verhuislift? Vergelijk gratis offertes!

Wil je snel en zorgeloos verhuizen? Dan is een verhuislift bij een appartement onmisbaar. De verhuizers zorgen ervoor dat je spullen veilig op het plateau geplaatst worden, zodat ze snel naar beneden getild worden. Op zoek naar een goedkope verhuislift?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Wij zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk de prijsopgaven krijgt toegestuurd. Vergelijk de kosten van de verschillende verhuizers, en kies zo voor het bedrijf met het beste aanbod! Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs. De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Start nu je gratis offerteaanvraag!