Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Vergelijk gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Verhuisverzekering: zo werkt dat

Wil je echt zorgeloos verhuizen, sluit dan een verhuisverzekering af. Dit zorgt ervoor dat jouw inboedel tijdens de verhuis goed verzekerd vervoerd wordt. Mochten er in dat geval beschadigingen ontstaan, dan is de schade volledig of gedeeltelijk gedekt! Wil je weten wat een verhuisverzekering kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je zo spoedig mogelijk meerdere prijsopgaven. Vergelijk de verschillende prijzen, en kies de verhuizers met het beste aanbod!

Op deze pagina lees je over de verhuisverzekering: wanneer is het slim om deze af te sluiten en waar moet je dan op letten? Ook vind je hier welke verhuisverzekering voor jou de beste optie is én geven we een tip om te besparen op de kosten!

verhuisverzekering

Wat is een verhuisverzekering?

Een verhuisverzekering is een verzekering gericht op schade bij verhuizingen. Een inboedelverzekering geldt vaak niet tijdens de verhuizing, omdat de schade onderweg ontstaat. Daarom is het slim om een verhuisverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat je een bepaald bedrag betaalt, en eventuele schade daarvoor in ruil gewoon gedekt is.

Bij een gewone verhuizing is een standaard verhuisverzekering een goede optie: ga je kunst verhuizen of heb je een hele dure inboedel, dan kan het slim zijn om te kijken naar een aanvullende verhuisverzekering.

Besparen op de kosten van een verhuisverzekering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Welke soorten verhuisverzekering zijn er?

Wil je een verhuisverzekering afsluiten? Er zijn verschillende manieren om je verhuizing te verzekeren. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden, zoals een standaard verhuisverzekering, een all-risk verzekering of de inboedelverzekering. Wil je weten wat dit gaat kosten? Twijfel dan niet en vraag snel gratis offertes aan!

verzekering verhuizing

All-risk verhuisverzekering

Met een all-risk verzekering ben je verzekerd tegen onder meer beschadigingen, diefstal en het vermist raken van spullen tijdens de verhuis. Dit is een duurdere verhuisverzekering maar er zit wel alles bij in. Ga je naar het buitenland verhuizen, dan is het afsluiten van een all-risk verzekering de beste optie.

Voor een binnenlandse verhuizing kun je kiezen voor een speciale binnenlandse all-risk verzekering voor je verhuizing. Hier zit heel veel mogelijke schade bij inbegrepen: ook als je zelf per ongeluk schade aanbrengt aan je inboedel.

Het fijne van deze verzekering, is dat ook de spullen die je in je eigen auto vervoerd verzekerd zijn tegen schade.

Standaard verhuisverzekering

Veel verhuisbedrijven bieden een standaard verhuisverzekering aan. Dit is een relatief goedkope verhuisverzekering die zelfs vaak bij de kosten is inbegrepen. Dit is een prima verhuisverzekering voor relatief kleine verhuizingen, waarbij de inboedel niet van grote waarde is.

Bij het vergelijken van verhuisbedrijven raden we je altijd aan om de voorwaarden door te nemen: deze standaard verhuisverzekering kan flink verschillen per bedrijf! Zo betaal je in de meeste gevallen een eigen risico bij schade. De hoogte van dit eigen risico varieert. Bovendien geldt vaak dat alleen schade die aantoonbaar door de verhuizer is veroorzaakt is, gedekt wordt. Heb je een klein budget en vind je de kans op schade niet zo erg, dan is de standaard verhuisverzekering een goede optie.

Inboedelverzekering bij verhuizing

Heb je op dit moment een inboedelverzekering? Deze vergoed schade aan je bezittingen. Vaak is een inboedelverzekering geen goede optie tijdens de verhuizing. Als je inboedel in het nieuwe huis of onderweg beschadigd raakt, dan kan de verzekeraar besluiten om de schade niet te vergoeden: dit is namelijk niet op het oude adres ontstaan.

Wil je geen extra verhuisverzekering afsluiten, dan kun je eens contact opnemen met je inboedelverzekeraar. In sommige situaties is het mogelijk om je inboedel zowel in je nieuwe als in je oude woning te laten verzekeren. Schade veroorzaakt door de verhuizers wordt niet door de inboedelverzekering gedekt.

Garantiecertificaat erkende verhuizers

Erkende Verhuizers bieden een garantiecertificaat aan. Dit kost je €50,- en het houdt in dat je inboedel verzekerd is tot een waarde van maximaal €100.000,-. Bij dit certificaat zijn je spullen allemaal verzekerd tegen de nieuwwaarde. Bij andere verhuisbedrijven wordt vaak alleen de dagprijs uitgekeerd. Hierdoor ben je met een garantiecertificaat het beste uit. Een nadeel hiervan, is dat het alleen wordt uitgegeven door erkende verhuizers.

Verhuisverzekering tegen de laagste prijs?

Kies het verhuisbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Kosten van een verhuisverzekering

De kosten van een verhuisverzekering kunnen enorm verschillen. Een standaard verhuisverzekering is bijvoorbeeld bij de verhuiskosten inbegrepen, terwijl je voor een all-risk verzekering een grotere prijs betaalt. Hoe hoog, verschilt per verhuisbedrijf. Wil je zeker weten wat een verzekering voor je verhuizing gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan!

Welke verhuisverzekering kan ik het beste nemen?

Welke verhuis verzekering is voor mij de beste optie? Dit hangt af van jouw verhuizing en de waarde van je inboedel.

  • Kies voor de standaard verhuisverzekering, als je een goedkope inboedel hebt en schade geen ramp zou vinden. Je betaalt een eigen risico en de schade daarboven wordt aan de hand van de dagwaarde vergoed.
  • Kies voor een Garantiecertificaat als je verhuist met Erkende Verhuizers, voor €50,- is je inboedel optimaal verzekerd tegen de nieuwwaarde.
  • Vraag je inboedelverzekering wat je mogelijkheden zijn als je zelf gaat verhuizen en geen verhuisbedrijf inschakelt.
  • Sluit een all-risk verzekering af als je verhuist naar het buitenland of wanneer je een inboedel van grote waarde hebt.

verhuis verzekering

Verhuizen? Vergelijk gratis offertes!

Ga jij binnenkort verhuizen? Met de hulp van vakmannen en een goede verhuiszekering, weet je zeker dat je echt zorgeloos kunt verhuizen! De kans op schade is met vaklui klein, maar als er schade is dan wordt deze door de verzekering gewoon gedekt! Op zoek naar een erkende verhuizers in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk de verschillende prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk de prijzen van de verschillende verhuizers, en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Je bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes aanvragen!